onsdag 21 maj 2014

Försämrad insyn när R&D läggs ner

Nu går riksdagens utmärkta tidning Riksdag & Departement i graven. Det beslutade riksdagen häromdagen. Endast V och MP var emot.
Motivet till nedläggningen var ekonomisk heter det. Men man undrar. R&D har varit en utmärkt informationskälla för dem som velat hålla sig uppdaterade om vad som händer i riksdag och regering. Här har man fått snabb insikt i vad de senaste besluten gått ut på, vilka propositioner som lagts och artiklar om förslag som varit kontroversiella och där regering och opposition varit oeniga.
Riksdagens ekonomiska grupp hävdar att man kan finna allt det här på regeringens och riksdagens hemsidor. Ja, det kanske man kan, men man får det inte sammanfattat och förklarat på ett journalistiskt vis. På regeringens hemsida handlar det mesta om statsrådens göranden och låtanden kantat med eviga hälsningsbilder eller en minister som förundrat står och tittar på verkligheten någonstans i Sverige. Med överskrifter istället för rubriker.
Den som vill veta mer får leta bra mycket och en hel del är inte uppdaterat på länge.
Inga snabba översikter som i R&D med journalistiska rubriker.
Man kunde åtminstone ha behållit webbversionen. Nu försämras insynen i regeringskansliet och riksdagen. Varför har jag svårt att tro att det enbart är av ekonomiska skäl.

3 kommentarer:

  1. Varje tidning som inte är underkastad marknade måste dö, så är det. Tro inte du kan få något utöver vad marknaden erbjuder.

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Fast då kunde man ju börja med bidragsblaskorna SvD och DN.

      Radera