tisdag 13 maj 2014

Maud Olofsson i farsen Nuon

Såg Maud Olofsson i Aktuellt ikväll. Vilken fars! Hennes trovärdighet ligger numera på den absoluta nollpunkten.
När man hör Maud dyker tre scenarier upp:
1. Maud informerar regeringen (Borg o Reinfeldt)som godkänner affären. Maud talar sanning i radiointervjun.
2. Maud Olofsson tycker den här affären är en höjdpunkt i hennes karriär som stadsråd men inser att om finansdepartementet får nys om den i förväg kan den gå i stöpet. Alltså informerar hon inte ens Borg och Reinfeldt för att få igenom detta köp. Men då är det rätt pinsamt att stå och ljuga i radion.
3. Hon informerar Borg och Reinfeldt, men de tycker att när Nuonfiaskot är ett faktum, de inte vill erkänna att de kände till affären i förväg. De låter Maud bära hundhuvdet.
Det som verkar svårast att tro på i denna härva är att finansdepartementet och därmed Borg, inte skulle känna till denna miljardaffär. Vad då koll på statens finanser!
Att Reinfeldt/Borg skulle få reda på något sånt här via media verkar fullständigt osannolikt. Likaså att Maud Olofsson skulle stå och ljuga i radion om att hon informerat dem.
Men är det så, är det ju minst lika illa. En regering som inte vet vad den andra handen gör i sådan här stor fråga. Det är betydligt trivialare saker som diskuteras på regeringssammanträdena. Eller så är det så här regeringen har fungerat hela tiden. Det är därför det ena huvudlösa förslaget efter det andra drivs igenom. De partier som är ansvariga för ett departement får göra som de vill.
Där faller Reinfeldts trumfkort om regeringsfähighet.
En fjärde variant kan ju också vara att de kommit överens om att agera på detta vis. Då börjar man tänka Nixon och Bush och andra goda kålsupare.

3 kommentarer:

 1. Vad säger du om Anders Sundström, fd S-minister, som satt i Vattenfall:s styrelse när affären beslutades?

  SvaraRadera
 2. De flesta i Vattenfalls styrelse verkar ha dåligt omdöme.

  SvaraRadera
 3. Det enda som gör mig lite lugnare är att vi har ett Riksdagsval i September, som gör att vi slipper det här Rövargänget i fortsättningen, det är det enda som biter på dom.
  Med skydd från den Borgerliga Median så klarar sig de uppenbara Lögnarna sig undan alltid, så som de har gjort de senaste Mandatperioderna, ingenting händer hur mycket Alliansrepresentanterna än ljuger.
  Ser fram emot Valet.....

  Tarmo Lindholm

  SvaraRadera