fredag 17 mars 2017

Unga Feminister är ett skämt

En ung kille, medlem i Unga Feminister, skrev ett inlägg där han tyckte att feministerna ska ägna sig åt annat än att bli upprörda över ett skämt på Twitter (eller om det var Instagram). Han blev av med sitt uppdrag i Unga Feministers styrelse. 
Visst, det var dumt av honom att skriva under med sin uppdragstitel, då inlägget gavs intryck av att vara sanktionerat av Unga feminister som förbund. Å andra sidan visar det hur smal den s k feminismen är nuförtiden. Nu försvinner en ung kille från det viktiga jobbet att jobba för jämställdhet mellan kvinnor och män. 
Förutom att han borde fått rätt i sak (gapa om ett skämt som inte riktade sig till någon specifik person) så hade det väl räckt med en reprimand. Det var ju ingen stor sak. 
Sedan allting numera kommer upp på sociala medier, finns ingenting som är för litet för att gaffla om och bli upprörd över. Jag kallar mig inte feminist, för det ordet har helt mist sin betydelse.
Men kvinnokamp och jämställdhet mellan män och kvinnor är viktigt och då handlar det om mäns våld mot kvinnor, hedersförtryck (som också kan drabba män), lönefrågor och arbetsvillkor. 
Att jobba med detta är alltid lika viktigt och den kampen deltar jag gärna i utan att kalla mig feminist.

1 kommentar:

  1. Dessutom kom skämtet från en "det är farligt att Bo,bo,bo,bo,bo,bo,boxas" Paulo Roberto...:-)

    Men "herre gud" killen i Unga Feministers styrelse är ju bara 17 år..???

    Tarmo Lindholm

    SvaraRadera