torsdag 18 maj 2017

När kommer republikanerna att säga ifrån?

Idag stod DNs amerikanske kolumnist David Brooks för den totala utskåpningen av Donald Trump. Han kalla Trump infantil och "omognad håller på att bli hans presidentskaps grundton, avsaknad av självbehärskning hans ledmotiv".
Brooks har studerat intervjuer med Trump och konstaterar att där inte finns någon strategi, ingen kunskap (fast Trump själv anser att han alltid vet bäst om allting). Brooks skriver att Trump är "tidernas rekordhållare inom Dunning-Kruger-effekten, fenomenet att en inkompetent person är för inkompetent för att inse sin egen kompetens".
Det märkligaste i dagens läge är inte att Trump är infantil, inkompetent och narcissist, som inte förstår hur den amerikanska förvaltningen fungerar. Det märkligaste är att han får fortsätta sitta kvar. Man talar om riksrätt, åtminstone från demokraternas sida, men republikanerna håller fortfarande fast vid denna 70-årige sjuåring.
Hur många gånger måste han visa sig olämplig för ämbetet innan kongressen (republikanerna) helt enkelt avlägsnar honom från posten? Han har ju redan visat sig omöjlig flera gånger om. Han ljuger friskt så att alla kan se och höra, men får ändå fortsätta. Var går gränsen? Nu har han läckt hemliga uppgifter till Ryssland, men inte ens det verkar förmå kongressledamöterna att helt enkelt säga att de fått nog.
På Nixons tid sa man om hans vicepresident Spiro Agnew, att Agnew var Nixons bästa livförsäkring. I Trumps fall verkar den hopplöst konservative Mike Pence snarare som en livboj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar