lördag 1 juli 2017

Ta telefonen ifrån Trump

Man kanske inte ska ödsla fler ord på Donald Trump. Han är ju uppenbart inte frisk. Men han är ju trots allt Förenta Staternas president. Amerikaner respekterar presidentämbetet väldigt högt. För många är det svårt att erkänna att det nu sitter en mentalt instabil person på det viktigaste jobbet i USA.
En som inte har fattat vilket jobb han fått är presidenten själv. Han för krig mot medierna, vilket i sig är allvarligt. Men det sätt han gör det på. Den senaste incidenten handlar om två journalister på CNNs morgonprogram "Goodmorning Joe". De har kritiserat Trump, vilket knappast är förvånande. Då går presidenten till motattack, men på ett sätt som mer påminner om tonåringar i high school som ger varandra tillmälen. Han skriver om den kvinnliga journalisten "IQ-låga Brezsinski" och hävdar att hon försökt träffa honom (innan han blev president) i Florida.
Om nu allt är fake news, som presidenten påstår, varför bry sig om skitsaker. Som offentlig person får man räkna med att bli kritiserad, har ingen talat om det för honom. Särskilt i presidentrollen.
Att Trump nedlåter sig att ägna sig åt varenda kritisk synpunkt som någon twittrar är stört. Har han inte viktigare saker för sig? Ta ifrån honom telefonen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar