måndag 20 november 2017

Osäkert med kontantlöst

Idag varnar en IT-säkerhetskonsult på Aftonbladets debattsida för det kontantlösa samhället. Vi har ännu inte tillräckligt säkra rutiner menar han. Och han borde väl veta, som sysslar med dessa frågor dagligen.
Har en bekant som arbetar med IT som säger att hon aldrig skulle betala med swish. Det är alltför lätt att komma åt systemet menar hon. För att inte tala om de exempel debattören ger om hur hackningsförsök stänger ner hela system för alla som behöver tillgång till dem.
Man anses ju som bakåtsträvare om man inte kastar sig över varje ny uppdatering av det ena eller andra i IT-väg. Själv håller jag mig till kontanterna, åtminstone om det inte gäller alltför stora summor. Och det vore ju märkligt om Sverige helt plötsligt blev kontantlöst efter att just ha bytt ut både sedlar och mynt. För att inte tala om alla utländska besökare. Sverige är det korttätaste landet i Europa. Hur påverkas turismen av att vissa affärer redan idag inte tar emot kontanter?
Och tänk när våra barnbarn i en framtid inte kan läsa Pippi Långstrump för de förstår inte varför hon har en kappsäck full med pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar