onsdag 17 januari 2018

Fel fokus i diskussion om gängkriminalitet

Nu har diskussionen om gängkriminaliteten hamnat helt fel. SD tycker att militär kan sättas in mot vissa typer av kriminella. Stefan Löfven uttryckte på sitt vanliga otydliga sätt på fråga från journalister, att detta inte kan uteslutas, men att det på intet sätt är aktuellt nu. Media hängde på direkt. Här luktade ännu en spricka i regeringen och höll statsministern verkligen med SD (moderaterna gör det ju, om de nu inte t o m var först med att föreslå det)?
Som vanligt fastnar man på en liten detalj som blir höna av en fjäder. Den här regeringen kommer inte att sätta in militär i städernas förorter. Man undrar hur de som förespråkar denna lösning egentligen har tänkt.
Ska militär patrullera i förorterna eller ska de kallas in vid skottlossning. Då hinner de knappast före polisen, som ju är utbildad för ändamålet. Man kan också fråga sig hur befolkningen kommer att uppfatta närvaron av militär. Särskilt de som flytt från krig. Tror man bara förvärrar problemet med denna lösning. Bättre då att samhällets institutioner samarbetar mera, något som också föreslås. Inga militärer på våra gator!
Att göra en lag mot s k blåljussabotage är ju bra. Men tänk, jag trodde redan det var olagligt att attackera blåljuspersonal. Tänk så fel man kan ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar