fredag 19 oktober 2018

Utförsäljning av hyresrätter prio ett för bostadsborgarrådet

Nu har Stockholm fått sin nya majoritet. Trots vissa positiva signaler, typ inget Nobelhus på Blasieholmen, ingen bebyggelse i Årstaskogen och en del annat, så sägs inget om de sociala delarna av politiken. De som för de borgerliga betyder mer privatisering på alla plan (igår ville t ex det nya kulturborgarrådet (c) ha privata bibliotek) och framför allt marknadshyror och utförsäljning av allmännyttan "i ytterkantsområdena" som den nye lilla bostadsansvarige moderaten uttryckte det.
Senast borgarna hade makten såg de till att större delen av innerstan nästan rensades på hyresrätter och vi i närförorterna fick kämpa hårt för vår valfrihet (vi som vill bo i hyresrätt). Och förvärrad bostadsbrist därefter.
Trots att marknaden för bostadsrätter nu börjar mattas tycker ändå M att folk ska äga sina lägenheter basta! "Det finns ju bara hyresrätter i dessa områden", anför bostadsborgarrådet som argument. Ja, därför att behovet av hyresrätter var väldigt stort när de byggdes och har knappast minskat sen dess. Det är faktiskt helt otroligt att det första bostadsborgarrådet gör är att avisera utförsäljning av allmännyttan med tanke på resultatet av den förra utförsäljningen.
Jag undrar om moderaterna i grannkommuner som Danderyd tycker att det ska byggas hyresrätter i Djursholm. Där finns ju inga sådana. Men då är tongångarna annorlunda.
Värna hyresrätten, annars stannar Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar