onsdag 28 november 2018

Ska S driva allianspolitk?

Och nu kommer Björklund med en likartad kravlista till Stefan Löfven för att släppa fram S till makten. Bort med värnskatt och marginalskatter, marknadshyror i nyproduktion (är inte problemet att hyrorna redan är för höga för dem som mest behöver en hyresrätt), uppluckrad arbetsmarknad, lägre ingångslöner i enkla jobb för nyanlända, fler rutavdrag till allt möjligt m m
Vilka ska egentligen betala skatt i det här landet? Pensionärer och de som får jobb med extra låg lön?
Björklund säger att ovanstående är en förutsättning för att klara en kommande lågkonjunktur. Hör han inte själv vilka som kommer att drabbas av denna politik. Eller är han så långt från verkligheten?
Löfven ska driva allianspolitik om han ska få bli statsminister enligt C och L. Vilket trams! Inget av de här kraven finns i socialdemokraternas politik som ändå blivit rätt borgerlig. Om han nu skulle gå med på dessa krav kommer väl inte V att rösta för honom. Så då finns i alla fall inte mandat.
Vi sitter i en rävsax med dessa ultimata krav. Men vi får väl vänta till nyår innan beskedet om s k extraval kommer. Att det blir ett sånt är ganska uppenbart nu om inte alla ska svika sina vallöften.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar