fredag 3 maj 2019

Mycket vill ha mer

Så visar det sig att också en av moderattopparna utnyttjat möjligheten att få ersättning för dubbelt boende, trots att familjen flyttat till Stockholm just för att familjen ska få mer tid tillsammans. Elisabeth Svantesson bor inte i sin sommarstuga i Nora, men hon är skriven där. Att vara skriven är inte detsamma som att bo. Bidraget kom till för de riksdagsledamöter som måste ha en bostad i Stockholm medan familjen/hemmet finns på annan ort. Inte tvärtom.
Man förstår varför moderaterna varit så tysta i samband med Bengtzboeskandalen. Alltför många har haft händerna i samma syltburk. Det må vara att det inte är ett regelbrott, men attityden är uppenbar. Självklart ska man sko sig där man kan. Det är därför de borgerligas reformer ser ut som de gör. Allt ska gynna dem själva, allt ifrån slopad värnskatt till rut och rot. Pengar som tas från den gemensamma välfärden för att gynna enskilda.
Men det blir svårt för moderaterna att med någon trovärdighet tala om att "leva på bidrag" och bidragsfusk i framtiden. Det är ju uppenbart att också de som redan har mycket ändå vill tillskansa sig mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar