söndag 19 maj 2019

Vad görs för att ställa om till fossilfritt egentligen?

Det finns något som heter Bensinuppropet. Människor som protesterar mot de höga bensinpriserna och det kan jag förstå. Människor utan andra resealternativ drabbas hårt av prishöjningarna.
Regeringen tänker dock inte göra något. Uppropet vill att man sänker skatten på bensin.
Det är dock ganska kontraproduktivt när man vill att vi ska fasa ut fossila bränslen.
Det regeringen kan göra, men det går sanslöst trögt vad det verkar,är ju att underlätta för människor att ställa om till fossilfritt.
På landsbygden kan man se till, genom subventioner t ex, att laddstolpar finns tillgängliga på alla mackar och att folk också kan ha stolpar hemma. Alla mackar måste dessutom ha tillgång till alternativa bränslen.
I stan blir det värre. Jag kan inte se hur det kan bli möjligt i stora flerfamiljhusområden med laddstolpar. Folk har ju faktiskt bil och alla kör inte till jobbet i den heller. Det räcker att ha en sommarstuga på landet. Om alla ska gå över till elbil måste det lösas. I mitt område från 50-talet står vi på gatan. Hur ska vi kunna ladda där?
Det talas om att vi ska sluta köra med fossilbaserade bränslen redan 2025. Finns det några planer för det överhuvudtaget? Ordnas det med laddstolpar i nybyggda hus?
Man har en känsla av att det talas stora ord om att vi måste ställa om, men de konkreta insatserna ser man inte mycket av.

2 kommentarer:

  1. Men det finns ju reseavdrag för egen Bil, och det var ganska många som gjorde avdraget, d.v.s över 1 miljon svenskar ?
    Tarmo Lindholm.
    https://avdragslexikon.se/avdrag/bilavdrag-avdrag-bil-till-jobbet-tjansten/

    SvaraRadera
  2. Ja, bra med reseavdrag, men fortfarande måste vi ju ställa om till fossilfritt.

    SvaraRadera