lördag 27 augusti 2011

Borg ger bort pengar

Vi har en skräckslagen finansminister enligt AB. Och inte att undra på. Alla de nyliberala idéerna har slagit fel. Skattesänkningarna har gått till främst de rikas konsumtion av trendiga prylar, köp och omgörning av bostäder (som dessutom också subventioneras av skattebetalarna via Rot o Rut). Riskkapitalbolagen har också fått skattemedel att föra utomlands. Och nu får arbetskraftsinvandrarna del av sänkt restaurangmoms i form av underbetalda jobb. Den svenska arbetslösheten däremot ligger fast.
Inte underligt att ingenting händer. Karlen vågar snart inte röra sig. Allt han tar i faller samman för det som behövs är investeringar i samhällsnyttiga projekt som både ger jobb och håller Sverige gående.
Men Borg har fått för sig att man kan spara sig ur krisen (förutom att dela ut skattemedel som utarmar den offentliga sektorn i form av oskäliga vinster till diverse bolag). Om socialdemokraterna får för sig att stötta denne man kan de säga att de gör det för Sveriges skull. Men då måste politiken läggas om helt. Om socialdemokraterna gör upp på Borgs villkor är politiken död. Och Sverige kan sälla sig till de länder som sakta men säkert undergräver sin ekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar