söndag 21 augusti 2011

Juholt sätter agendan

Lena Mellin är som vanligt misstänksam mot socialdemokraterna. Juholt håller ett ideologiskt tal och hon konstaterar att det inte finns några nyheter. Om hon, som journalist, inte finner några nyheter kanske hon inte borde skriva alls.
Juholt håller på att sätta sin agenda. Den behöver upprepas för att fastna hos väljarna. Den handlar, till skillnad från regeringens, om satsningar i det gemensamma samhället. Reinfeldt och Borg tror att man kan spara sig ur krisen. Men det är ju satsningar som får igång hjulen, det är ekonomiska grundelement.
Lena Mellin kommenterar att Juholt nu dissar förslaget till sänkt restaurangmoms trots att det från början var ett rödgrönt förslag. Men det kanske finns viktigare skattesänkningar att göra. För pensionärer t ex. Dessutom har ju Billström sett till att större delen av arbetskraftsinvandringen består av personal i restaurangbranschen och där "avtalsfrihet" är ett nyckelord (även om det inte lät så när förslaget salufördes), vilket innebär låga löner och usla arbetsförhållanden. Varför gynna en sådan bransch?
Dessutom talade Juholt om skolan. Att pengar till skolan ska återinvesteras där och inte gå till vinster hos riskkapitalbolag med konton i skatteparadis. Bara det är ju en nyhet att jubla över!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar