torsdag 18 augusti 2011

Regeringens politik och SDs

"Vi socialdemokrater är fullt beredda att med Sverigedemokraterna som stödparti störta regeringen".
Denna mening anser Erik Helmerson i dagens DN är identisk med följande uttalande från Håkan Juholt: "Det är ju alldeles uppenbart att det här handlar inte om ekonomi utan om stämningen och läget här i riksdagen. På så här sätt förhindrar ju också regeringen en regeringskris".
Det handlar om att regeringen nu har dragit tillbaka förslaget om ett femte jobbskatteavdrag.
T o m PeterWolodarski verkar glad över att jobbskatteavdraget inte blir av och merparten av ledarskribenterna i större tidningar anser att finanskrisen kommit som en skänk från ovan för regeringen som nu slipper ett förnedrande nederlag på sin viktigaste - och enda - fråga. Nu kan de luta sig tillbaka och fortsätta att göra ingenting, vilket de verkar bäst på.
Men Helmerson försöker återigen skamgreppet med Sverigedemokraterna. Det är konstigt att det bara är när SD råkar tycka detsamma som oppositionen som man kan anklaga någon för samröre med SD. Regeringen regerar ju faktiskt vidare med stöd av Sverigedemokraterna, som röstat med regeringen i mer än 90 procent av alla omröstningar. Hur kommer det sig att regeringen har en politik som ligger så nära Sverigedemokraternas?
Det kanske Erik Helmerson borde fråga sig istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar