söndag 5 juli 2015

Det bär utför med M och S

Tillbaka efter några veckors besök i sommarsköna Sverige. Kan konstatera att Almedalsveckan är över. Jag har försökt få en bild av vad som sagts då jag inte sett några tal. Tydligen har det varit lite avslaget överlag.
Mest avslagen verkar Anna Kinberg Batra ha varit. Hur kan man komma på idén att lansera ett begrepp som "nya utanförskapet". Vad är det? Det måste väl vara alla ytterligare personer som efter alliansens åtta år vid makten nu också hamnat utanför. För utanförskapet fanns ju redan när Reinfeldt & co tillträdde.
Och då tror Kinberg Batra att ett jobbskatteavdrag är lösningen. Det ska skapa 10 000 nya jobb. Var hon ens partimedlem under de förra mandatperioderna? Hur kan hon annars ha undgått att se att just de frågor M drev är de som skapat mer utanförskap? Och nu kommer hon med samma hopplösa lösning. 
Moderaternas tid som borgarnas draglok är nog förbi nu. 
Jan Björklund ojade sig i kvällens partiledarsamtal i Almedalen att Löfven målat in sig med MP och V: Han verkade inte ha minsta minne av att det var borgarna som placerade honom där. Dessvärre hade Löfven nog gladeligt tagit Björklunds hand om han sträckt ut den, men Jan B totalvägrade. Men det låtsades han inte om.. Det politiska hyckleriet på sin spets.
Löfven är ju så uppenbart obekväm med MP. Det bästa vore nog att högersossarna gick till borgerligheten och vänstersossarna till V så politiken blir tydligare. Sossarna har blivit lagompartiet som inte törs ta ställning till någonting för att inte stöta sig med någon. Snart är man ett 25-procentparti.

2 kommentarer:

 1. 90 000 utförsäkrade både en och två gånger, 37 000 i den "jobbskapande" Fas:3, och den enorma ungdomsarbetslösheten på ca 25%, sedan massarbetslösheten 7,9%, och Långtidsarbetslösheten på det.
  Det kanske detta som AKB (M) kallar för "nya utanförskapet" fast det är det gamla som Alliansregeringen har tillverkat under sin tid vid makten. Sossarna har lite jobb fram över kan man säga...:-)

  T Lindholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, frågan är om de jobbar på det. Höstbudgeten kanske ger svaret.

   Radera