måndag 13 juli 2015

Israel får vad de ber om

Idag har SvD en intervju med Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman. Även om denna karl inte låter lika hysterisk som den förre ambassadören, förvånas man alltid över Israels perspektiv.
Israel har ockuperat stora delar av ett annat lands territorium, ändå är de helt perplexa över att de blir beskjutna.
När Israel sedan bygger en mur på detta territorium och bygger alltfler hus där, samt kör bort de ursprungliga invånarna, är det Israel som känner sig hotat.
Det är som om inga normala regler gäller Israel. Just deras apartheidpolitik strider inte mot de mänskliga rättigheterna enligt dem själva. Hur kan de förvänta sig att bli tagna på allvar?
Israel bryter ständigt mot internationell rätt, nu senast mot Ship to Gaza, som bordades på internationellt vatten (vilket är olagligt) och där besättning och passagerare sedan fördes iland och hölls i fängslade  utan rättsligt förfarande. Deras mobiler beslagtogs och återlämnades inte. I de s k förhören förekom förtäckta hot enligt en av passagerarna på båten. 
Det låter som ett gisslantagande i någon laglös rebellstat, inte ett beteende man förväntar sig av en stat som vill kalla sig demokrati.
Och allt är alltid någon annans fel. Fler och fler som vill se en annan utveckling i Israel lämnar landet. Kvar blir de som röstar på Netanyahu och får vad de förtjänar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar