lördag 3 oktober 2015

Amerikansk shopping

Jag går in på Walmart i någon stat i USA. Jag tar en kundvagn och lägger i ägg, ost, bananer, några äpplen och...men titta där! Ett extraerbjudande: "Köp ett Mausergevär och få fem askar ammunition samtidigt!" Ett sånt erbjudande går ju inte att motstå. Mausern hamnar i kundvagnen. Jag går vidare sen jag läst uppmaningen: Får ej öppnas innan du passerat kassan!"
Detta kanske är något överdrivet, men det är lite så det verkar gå till när vilken stolle som helst kan köpa på sig ett helt lager vapen, som nu den här senaste galningen som sköt ihjäl ett antal elever på ett college i Oregon.
Vad är det för land där kongressen består av ett antal rika gubbar (mest) som vägrar skydda sina medborgare med vettiga vapenlagar som förhindrar den här typen av brott? Presidenten verkar helt maktlös i de här frågorna och vågar/vill inte lägga in sitt veto. Eller så går det inte för att det står inskrivet i konstitutionen om amerikaners rätt att bära vapen och konstitutionen är ju av gud given, så den har samma status som bibeln för somliga.
Man kan inte ha respekt för ett sådant land

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar