torsdag 2 juni 2016

Hovet borde också överklaga Nobelhuset

Kungen tar bladet från munnen om Nobelhuset. Ja, det är väl ganska riskfritt för monarken att göra det. Han har de flesta stockholmare, Skönhetsrådet, Statens Fastighetsverk m fl instanser bakom sig, samt fem av de åtta partierna i kommunfullmäktige. Den enda remissinstans som yttrat sig positivt är Länsstyrelsen och det är också det enda remissvar som framhålls av Stadsbyggnadskontoret och de tre betongpartierna - S, M och C.
Nu är bygget överklagat och det är bara att hoppas att det går "att flytta byggnaden" som kungen uttrycker det. Hovet kan väl också överklaga. Om inte annat får de sin utsikt förstörd.
Det har gått prestige i projektet har man en känsla av. Med tanke på vilka Nobelhuset vänder sig till borde ju universitetsområdet vara ett mycket bättre val. Vi övriga stockholmare vill ha kvar Stockholms skönhet runt kajerna, det som gör staden unik.

2 kommentarer:

 1. Tycker en bättre rubrik bör vara Kungen gör gemensam sak med Vänstern! Det är ju poppis att knyta ihop folk som tycker lika i en fråga. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast han gör gemensam sak med nästan alla, utom dem jag räknar upp i inlägget. De är i själva verket en minoritet, trots att de lyckades få ihop en majoritet i kommunfullmäktige.
   Dags att ta strid för förflyttning av Nobelhuset!!

   Radera