onsdag 15 juni 2016

Washington Post har fått sparken av Trump

Donald Trump gör ingen hemlighet av att han beundrar Vladimir Putin. Men att också börja ta efter hans politik känns mycket oroande.
Washington Post granskar just nu Trump och hans tvivelaktiga affärer. Det har föranlett Trump att bannlysa tidningen från Trumps kampanjmöten. Det var så Putin också började sin försåtliga karriär som demokratins döddansare.
Mer makt till Trump och det blir mindre makt till "den tredje statsmakten", den fria pressen. Ett av demokratins tre viktiga ben. Men Trump är inte intresserad av demokrati. Eller av att leda ett land överhuvudtaget. Han tror det är som att vara företagsledare. Om någon misshagar honom får han sparken. Washington Post har redan fått det. Åtminstone till kampanjmötena. Men om Trump blir president....
Trump kommer att bedriva sin kampanj via smutskastning av Hillary Clinton. Hur kan man ta en person på allvar som endast kommer med personliga invektiv om motståndaren, men inte kan diskutera politik? Vi vet hur det gick när en annan gaphals fick makten genom demokratiska val. Låt oss hoppas att det inte går så illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar