måndag 26 februari 2018

Moderaterna vill åter sälja ut hyresrätter

Alla som vill värna någon form av rättvisa på bostadsmarknaden bör undvika moderaterna. Nu aviserar de åter, i en debattartikel i Aftonbladet, att hyresrätter bör omvandlas till ägarlägenheter. De skriver: "I valfrihetens Sverige behöver vi reformer som främjar omvandling av både hyresrätter och bostadsrätter till ägarlägenheter. Så stärker vi äganderätten, valfriheten och rörligheten på bostadsmarknaden.
På vilket sätt detta på något vis skulle öka valfriheten är obegripligt. Vi som vill bo i hyresrätt då? Men för moderaterna är det väl otänkbart att någon frivilligt bor i hyresrätt. Man menar att detta ska minska segregation och öka rörligheten. Hur verklighetsfrånvänd får man bli?
I Stockholm, där moderaterna sålde ut 40 000 hyresrätter under alliansperioden, upptäckte man till slut att näringslivet började klaga. Det fanns inte lägenheter till dem man ville rekrytera. Och var det rimligt att företagen skulle köpa lägenheter till sina anställda?
Nu har det äntligen börjat byggas hyresrätter, men de är tyvärr väldigt dyra för folk med lägre inkomster, dvs genomsnittslönen i Sverige, som ligger runt 25 000. Ändå är det ett steg i rätt riktning. Fler hyresrätter måste byggas inte färre.
Och ska nu de som faktiskt byggts göras om till ägarlägenheter av moderaterna vid eventuellt maktskifte? Ska vi åter få hyresgäster som måste slåss med näbbar och klor för att inte tvingas köpa sin lägenhet?
Alla som vill ha en bostadspolitik för alla, undvik moderaterna i höstens val. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar