torsdag 14 juni 2018

SD gynnas av medierna

Nu jobbar den borgerliga pressen inklusive AB, stenhårt på att dissa Stefan Löfven så mycket det bara går. Inget gör han rätt och S är i kris. Däremot finns inga gränser för hur bra det går för sverigedemokraterna. Självklart ligger det sanning i detta, men man vet ju sedan tidigare att det medierna skriver om, det tycker folk är viktigt.
Om man bara skriver om migration och lag och ordning, uppfattar många att det är den viktigaste frågan. Och skriver man hela tiden om socialdemokraternas kris och hur dåligt det går för dem, så vill man många inte rösta på en förlorare.
Medierna bidrar verkligen till att stötta SD. Jimmie Åkesson dyker upp överallt och får uttala sig. Folk gillar vinnare. Det märks ju på stödet till SD. Och partiet har gjorts helt rumsrent nu. Däremot förekommer knappast någon kritisk granskning av alliansen. De verkar själva ha kommit överens om att inte debattera med varandra, utan de har allt fokus på S.
Medierna är mest fokuserade på det politiska spelet. De riktiga valfrågorna spelar en underordnad roll. Och personfixeringen blir alltmer dominerande. Valrörelsen verkar bli en trist historia.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är en bedrövlig s.k "journalistik". Och Lena Mellin som jaktledare i AB som vanligt,,sorgligt..
    Men om debatten svänger till något annat än invandring et.c, då får Jimmy Åkesson (SD) märkbara problem, och marken börjar gunga under SD ledarens fötter. Tarmo Lindholm

    SvaraRadera