fredag 28 februari 2020

SD kliver fram med stövlarna på

Nu när SD börjar få makt på olika håll börjar deras agenda också bli tydligare. Senast var det Linus Bylund som var ute och ville straffbelägga journalister som publicerar "fake news". Ord som SD för övrigt borde vara försiktiga med att anklaga andra för. Pressfrihet är en del av grundlagen i Sverige och vi har granskningssystem form av ansvarig utgivare, pressombudsmannen och Granskningsnämnden för etermedier.
Men SD är intresserat av att sprida en viss bild av Sverige (framför allt att det mesta som gått snett beror på invandring) och att försöka få bort allt som stör den bilden. De lär av sina broderpartier i östra Europa som redan kommit mycket längre på denna väg. Att kontrollera media är bland det första ett auktoritärt parti behöver göra.
Så trynena kommer fram, ett efter ett. Nyss ville en SD-riksdagsledamot kalla SVTs ledning till riksdagen för uppläxning. Än så länge finns det partier som håller emot, men M och KD är märkligt tysta. Är det den blivande regeringskoalitionen som vill visa att de håller ihop?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar