lördag 8 maj 2010

Kriminalisera också sexsäljarna

Ytterligare en sorglig figur dyker upp bland alliansens riksdagsledamöter. Folkpartisten Camilla Lindberg vill ha lagliga bordeller (man får ju utgå från att det handlar om privat företagsamhet i det borgerliga Sverige). Hon tror att man kommer ifrån handel med kvinnor och barn på detta sätt.
Problemet är inte att kvinnor prostituerar sig. Problemet är män som köper sex. Sexköpslagen, som kriminaliserar torskarna, har hindrat tusentals män från att ta ett varv på någon gata och plocka upp en kvinna, som kan vara allt från utslagen heroinist till tonåring som vill ha pengar till konsumtion av olika slag.
Det bästa vore om man helt kriminaliserade prostitution, dvs även att sälja sex. Det skulle hindra ytterligare en hel del kvinnor från att frivilligt ge sig in i sexträsket. Jag förstår inte dem som säger att det vore så synd om kvinnorna om de åkte fast. Det kanske faktiskt skulle ge dem chansen att börja ett annat liv.
Men det är klart, när en av de högsta polischeferna hör till dem som friskt utnyttjar kvinnor (prostituerade eller ej)lär det bli svårt att få igenom en sådan lag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar