måndag 31 maj 2010

Nu först reagerar världen

Man saknar egentligen ord för att säga något om Israels senaste brott mot folkrätten (den som de ändå bryter mot dagligen).
Men det är också sorgligt att se att först när européer själva blir utsatta för Israels övervåld och nonchalanta inställning till internationell rätt, reagerar det internationella samfundet. Den här attityden till människoliv möter palestinier dagligen i det blockerade Gaza. Godtyckliga arresteringar, kollektiv bestraffning, stöld av egendom från människorna på ockuperad mark. Vardagligheter för människorna där, men man kanske kan få en viss förståelse för det hat som sådan behandling skapar.
Låt oss hoppas att det inträffade leder till en skarpare hållning mot Israel från EU (skammens organisation som först krävde demokratiska val och sedan underkände folkets röster) och allra mest från USA. Visserligen känner de säkert igen mycket av Israels agerande i sitt eget, men kanske Obamaadministrationen ändå kan visa lite större anständighet och mod än sina föregångare när det gäller att ta i på skarpen mot Israel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar