tisdag 13 juli 2010

Naivt om prostituion

Idag skriver Alice Teodorescu ett naivt debattinlägg i Aftonbladet om sexköpslagen som en dubbelmoralisk lag. För henne handlar prostitution om avtal mellan jämbördiga parter. Hon betecknar sig som jurist, affärsjurist förmodligen. Verkligheten ser oftast annorlunda ut. Väldigt många av de prostituerade är narkomaner och/eller offer för människohandel. Deras hallickar tar hand om förtjänsten. Detta är detta man vill komma åt med sexköpslagen.
En sak håller jag dock med Alice Teodorescu om: Det borde vara olagligt inte bara att köpa utan också att sälja sex. Att sälja sex är ju att vara medbrottsling i en kriminell handling och där håller jag med om att det handlar om dubbelmoral. Ett förbud mot all sexhandel kanske också skulle leda till att man kommer åt fler människohandlare och kan rädda fler narkomaner från prostitutionsträsket.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig om att sexköpslagen ska vara kvar.
    Kanske att ev. också låta försäljning av sex bli straffbart, men känner mig kluven. Tror det kan bli lättare att komma åt hallickar om det inte är straffbart.

    SvaraRadera
  2. Sorry för sen publicering. Varit bortrest. Jag tror tvärtom att det blir mer riskfyllt för hallickar att syssla med prostitution om det blir straffbart att också prostituera sig. "Deras" tjejer kan ju åka fast och i förlängningen de själva också.

    SvaraRadera