tisdag 21 september 2010

Batongliberalerna de nya Ny demokrati

Jan Björklund frånsvär sig allt samröre med SD, vilket ju är bra. Men det är intressant att se hur mycket av Ny demokratis gamla partiprogram som folkpartiet nu har tagit till sitt hjärta. Lena Mellin påminde om det i en kolumn i mars i år. Hon hänvisar till ett förslag till integrationsprogram som folkpartiet lade fram till sitt landsmöte i augusti (om de nu gjorde det). Där gick man i alla fall fram med batongen i högsta hugg.
Bl a krävde fp att utländska medborgare ska utvisas om de döms till mer än två års fängelse. Utvisas ska också de utländska medborgare som döms till kortare straff minst tre gånger.
"På andra områden går det moderna folkpartiet betydligt längre än Ny demokrati gjorde. Sveriges liberala parti vill bl a sänka straffrättsåldern från 15 till 14 år. Och att de som får socialbidrag ska jobba. Annars fryser bidraget inne", skriver Lena Mellin.
Det senare är ju för övrigt helt absurt. Det är väl oftast för att man inte har något jobb som man behöver socialbidrag. En människosyn värdig SD tittar fram i dessa rader.
Risken finns att med SD i riksdagen vänjer sig övriga vid att resonera på detta sätt. Folkpartiet är idag långt från Bengt Westerbergs avståndstagande i TV-soffan 1991. Istället kommer hela tiden förslag från partiet som gränsar till vad SD står för. Med fyra år till med alliansen kanske vi också vänjer oss vid batongliberalernas språkbruk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar