onsdag 17 november 2010

Det orwellska ordet "förnyelse"

Min blogg har varit tyst sedan valet. Denna deprimerande händelse fick mig att tappa geisten. Fyra år till av nedmontering. Jag står inte ut!
Dessvärre tränger sig verkligheten på och den verkar bestå av ett enda ord: Förnyelse.
Medierna tjatar inte om något annat. De har helt köpt att moderaterna har förnyat sig. På vilket sätt då, förutom i den skickliga retoriken?
Det är skattesänkningar, privatiseringar, en cynisk och omänsklig sjukförsäkring, sänkt a-kassa så att facket försvagas, avdrag för privata tjänster, men dyrare offentliga, urholkning av biståndet, sparande på infrastruktur typ tågunderhåll, vargjakt, miljöinsatser som helst ska ske så långt bort som möjligt, you name it. Jättehög arbetslöshet och ökade klyftor.
Detta känns inte det minsta nytt, utan snarare som att vara på väg tillbaka i tiden.
Och nu ska sossarna förnyas. Det må behövas, jag säger inte emot det, men väldigt många verkar tycka att det är ovanstående som är den förnyelsen. Att sossarna blir det nya folkpartiet. Tycker verkligen socialdemokratiska väljare detta? Kan det attrahera nya väljare? Det finns ju redan fem borgerliga partier att välja på, behövs verkligen ett nytt?
Och medan sossarna våndas i sin egen värld fortsätter den moderata regeringen att montera ned det samhälle som stod för trygghet och jämlikhet för alla (om än inte perfekt). Därför är det dags att tända motelden igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar