torsdag 18 november 2010

V behöver en duo

I dagens Aftonblad föreslår några socialdemokrater delat ledarskap i socialdemokratins topp. Det tål att tänka på. Och inte bara inom socialdemokratin. Också V skulle må bra av en sådan lösning.
Tyvärr är inte Lars Ohly någon bra ledare för V. Han är en habil debattör och kan på ett tydligt sätt uttrycka partiets ståndpunkter. Ändå var han körd från början. Om man inte förstår att man inte kan kalla sig kommunist idag, har man noll koll på samhället. Det spelar ingen roll att han lägger en massa positiva värden i ordet, så länge omgivningen ser Gulag och Stasi framför sig. Han fick göra avbön, men samtidigt förlorade han dessvärre sin trovärdighet och lämnade öppet mål för högern (och socialdemokratin) att fortsätta att tjata om kommunistspöket. Han gjorde med detta alla oss seriösa vänstersympatisörer en otjänst som vi fortfarande lever med. Därför är det dags för Lars Ohly att avgå.
V skulle behöva en MP-lösning, dvs två likställda ledare, en man och en kvinna. Bra kandidater skulle vara Jonas Sjöstedt och Josefin Brink. Efter den kräftgång V har gått sen Gudrun Schyman avgick, borde kongressen allvarligt fundera på ett nytt ledargarnityr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar