fredag 17 juni 2011

Moderata flaggskepp på grund?

Det kanske äntligen kan bli möjligt att montera ned några av moderaternas flaggskepp, t ex sjukförsäkringen som inte gjort någon gott. De försöker i det längsta hitta vägar att slippa, men folket finner sig inte längre. De har äntligen börjat se vad som sker.
Jobbskatteavdraget är ett annat flaggskepp som nu närmar sig grundet. Som vanligt har moderaterna låst fast sig i den enda vägen. Jobbskatteavdrag är svaret på alla problem, enligt dem. Vilken besvikelse att upptäcka att så inte är fallet. Den enda vägens politik har hittills varit en återvändsgränd och moderaterna närmar sig nu vändplanen. Vågar de backa eller ska de parkera där?
Det finns ju en stark kärntrupp som tycker moderaternas politik är bra. Men varför ska man rösta på småmoderater när de stora finns? Så tycks många resonera och lämnar framför allt kd och centern.
Ja, nu lämnar ju t o m Maud centern, fast till förmån för svampplockning. Men hon har starkt bidragit till sitt partis utförsbacke med att helt enkelt bli en storstadsmoderat som alla andra.
De opålitliga SD är kanske Reinfeldts räddning? De skulle överge alla sina idéer (utom främlingsfientligheten, men den är ju gemensam med många moderater) för att få komma in från kylan. Det parlamentariska läget är onekligen spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar