onsdag 8 juni 2011

Nu märks allians-effekten

Jag blir lite misstänksam när det enda ställe jag kan hitta SCBs stora partisympatiundersökning är på Aftonbladets ledarblogg. Varför slås det inte upp stort att de rödgröna nu gått om alliansen? Pressmeddelandet från SCB kom imorse, så på tidningarnas hemsidor borde man ju kunna läsa det.
Man blir väl paranoid efter förra årets valrörelse. Och nu pågår ju Mosa Juholt-kampanjen för fullt. Ja, han mosar sig själv, som Lena Mellin uttrycker det. Och det kanske han gör.
Mätningen nämndes i alla fall i Rapport. Då talade vissa om en Juholt-effekt. Det tror inte jag. Jag tror att allians-effekten äntligen börjar slå igenom. Folk börjar inse att det samhälle alliansen skapat på bara några år, leder till utanförskap och utslagning, ökade klyftor med sämre vård och skola för de mindre välbeställda i samhället. För att inte tala om det totala raserandet av våra trygghetssystem, vilket var ett av syftena med den politiska makten för moderaterna, tro inget annat.
Och det är kanske det som hänt. Fler och fler slutar tro på alliansens nyord som i själva verket innebär en återgång till ett klassamhälle á la 30-tal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar