onsdag 8 juni 2011

Uppge aldrig ålder i jobbansökan

Nu kommer jobben utropas alltsomoftast. Ja, för vissa gör de det. Framför allt för dem som redan har jobb. Det vill säga om du inte fyllt 50 eller t o m 40 för vissa företag. Det är märkligt att arbetsgivare kan gnälla om att det inte finns arbetskraft som matchar deras kvalifikationer när de per automatik utestänger stora delar av den befintliga arbetskraften från att ens komma ifråga.
Sverige var det sista EU-landet som införde en lag mot åldersdiskriminering. Vi har också den mest extrema åldersfixeringen i hela EU, ja kanske utanför också. I USA uppger man aldrig sin ålder i en jobbansökan. Det borde inte vi heller göra.
För erfarenhet efterfrågas ju hela tiden. Men den ska helst finnas hos en 30-åring. Fast nu har ju ungdomar så svårt att få jobb, just pga bristen på erfarenhet, att de aldrig hinner få någon erfarenhet förrän de är för gamla.
Därför behöver vi arbetskraftsinvandring, utropar alliansen. Det är väldigt bra, för den arbetskraften kan skickas hem om konjunkturen vänder. Svensk arbetskraft får man ju ansvar för gubevars.
I enfaldens Sverige avskaffar vi sakta oss själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar