måndag 14 september 2015

Blir Jeremy Corbyn en Juholt?

Det ska bli intressant att se hur den nya labourledaren Jeremyn Corbyn lyckas. Han verkar vara samma typ av person som Håkan Juholt. En entusiastisk talare med vänsterperspektiv. Hu så hemskt ropar alla etablerade labourpolitiker. Men väljarna jublar.
Har just läst boken "Partiledaren som kom in i kylan" av Daniel Suhonen. Det som slår en är hur många låtsassossar det finns på viktiga maktpositioner.
Och av dem som blev avpolletterade under Juholts tid har i stort alla gått till näringslivet, företrädesvis PR-branschen eller fått topposter i banker och i de nya välfärdsföretagen. Det ska bli intressant att se om Löfven vågar göra något åt vinsterna i välfärden och rutavdragen, som hörde till det som Juholt föll på.
Denna livrädsla hos framträdande socialdemokrater att faktiskt stå för det välfärdssamhälle som luckrats upp efter alliansens tid, är pinsam. Hur långt vågar man gå i den budget som snart presenteras?
Och alla journalister som också är livrädda att se sina privilegier rubbas, publicerar mer än gärna lobbyisters pressmeddelanden och uttalanden. Vem undersöker vem som ligger bakom en nyhet och vem som känner vem? Journalister på framträdande poster är numera ofta nära lierade med makten. Och vem kan då granska den?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar