lördag 26 september 2015

Nu klubbas Nya Slussen

På måndag klubbas Nya Slussen igenom i Stockholms kommunfullmäktige. Det finns majoritet för en något justerad version av det ursprungliga Nya Slussenförslaget. Det är sorgligt att staden inte törs backa mera från framför allt den vansinniga trafikleden. Den om något kullkastar Stockholms planer på att bli en grönare stad, även om man hela tiden tjatar om att det ska bli så bra för cyklister och gående. Men bilarna ska likväl fram på en åttafilig bro.
SvD skrev idag också om de bortglömda kostnaderna för byggkaoset som kommer att pågå under en tioårsperiod. Det handlar framför allt om de människor, framför allt från Nacka och Saltsjöbaden, som nu får längre resväg när Katarinavägen stängs av och Saltsjöbanan stannar vid Henriksdal.
Men ett tips till dem som nu ändå sjösätter detta jätteprojekt: Skapa en båtlinje från Nacka Strand eller var det nu passar bäst för anknytande kollektivtrafik direkt in till City. Gör det också lätt att ta sig via t-bana från Gullmarsplan genom busstrafik dit.
Men det har väl inte landstinget råd med - det enda de vill är att dra ned på alla kostnader, till förmån för skrytprojekt som Karolinska och Nya Slussen där det senare redan stigit med fyra miljarder i kostnad utan att något blivit gjort i princip. Och Karolinska på löpande räkning....... Man kommer inte att ha råd att ha någon personal och därmed inga patienter där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar