torsdag 21 juli 2016

Migrationsverket motverkar integration

Har man egna regler på Migrationsverket? Följer man inte politiska direktiv? Eller har man fått direktiv som går stick i stäv med de floskler politiker uttalar om integration och vikten av att nyanlända får jobb?
Idag berättar nämligen DN om tvångsförflyttningen av ett antal (130) personer som bor på ett asylboende i Farsta utanför Stockholm. En av dem som intervjuas är en person som har sin familj här sen två år och dottern går i skolan och talar flytande svenska. Själv är han IT-konsult och arbetar som detta. Plötsligt ska familjen ryckas upp och förflyttas till Kiruna eller Boden "där boendet är mycket bättre" enligt Migrationsverket.
Ja, det må vara, men nu är ju den här familjen etablerad här på just det sätt som ansvariga politiker vill att det ska gå till. Och de här är inte de enda som råkat ut för Migrationsverkets nyckfullhet. Verket föser runt folk hursomhelst utan att ta reda på hur det står till i de enskilda fallen. Fast de påstår att de gör det. 
Sverige blir allt omänskligare. Migrationsverket må ha fullt upp, men om de inte hinner med att vara humana bör regeringen se till att de får mer resurser. Det är plågsamt att se hur människoliv slås sönder på nytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar