onsdag 22 augusti 2018

Vem tror att Trump har rent mjöl i påsen?

Nu har även Donald Trumps f d advokat blivit dömd för skattebrott och andra förseelser. Det som den f d kampanjledaren Paul Manafort dömts för kan tydligen anses gränsa till landsförräderi med klar koppling till Ryssland och Ukraina.
Finns det någon vettig människa som inte tror att Donald Trump inte har sina fingrar i denna syltburk? Han är den första president som inte offentliggjort sin självdeklaration. Det kan bara betyda att han har något att dölja. Skumma Rysslandsaffärer? Skattefusk? Nolldeklaration? Att han inte är så rik som han påstår? Vad det än är. så är det något som han inte vill ska komma fram.
Och eftersom han bara omgett sig med sina förtrogna och likasinnade (som även Manafort och Cohen var tills de hamnade i kylan) kan man ju tänka sig att Trump sysslat med samma saker som de.
Vi minns ju dessutom hur Trump ropade under valrörelsen mot Hillary Clinton då hennes mail hackades: - Fortsätt hacka! vilket ju faktiskt var en uppmaning till trollen (ryska eller ej) att bryta sig in i motkandidatens korrespondens (oavsett Hillarys slarv i övrigt).
Tänk om Nixon på sin tid uttryckt att det var självklart att bryta sig in i demokraternas partihögkvarter.
Att republikanerna dessutom accepterar att presidenten ljuger i var och varannan mening, uttrycker sig som en elvaåring på twitter och kallar medierna för folkets fiende, borde ju bara det få kongressen att gemensamt ropa på riksrätt.
Hur länge ska demokratin komprometteras i USA?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar