onsdag 3 februari 2010

Genomtänkt regionalpolitik krävs av varje regering

Så länge man fortsätter att omvandla allmännyttan till bostadsrätter finns ingen trovärdighet hos någon som säger sig vilja öka antalet hyresrätter.
De bostäder som behövs idag är hyresrätter. Det är bra att de rödgröna aviserar att de ska bygga 40 000 nya bostäder, varav hälften hyresrätter. Men hälften räcker inte. Samtidigt finns mindre mark att bygga på idag än när miljonprogrammet kom till. Och Stockholm behöver sina grönområden.
Därför krävs en genomtänkt regionalpolitik, där bostäder, infrastruktur och arbetsmarknad går hand i hand. Ett samhälle för alla handlar om att styra. Marknadskrafterna gör nytta på riktiga marknader, inte när det handlar om välfärd åt alla. Bostäder hör till de sociala rättigheterna och det är varje regerings uppgift att se till att människor har råd att bo utan att dra på sig miljonlån.
Göran Persson hade rätt när han sa: Den som är satt i skuld är inte fri. Skuldsatta och fattiga har ingen reell valfrihet. Så synd att han själv medverkade till att så många hamnade i just den situationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar