söndag 28 mars 2010

Ett vingligt projekt

Idag skriver E24 (Aftonbladet) om Storbritanniens ekonomi. De är tydligen värre ute än alla länderna i Sydeuropa+Irland, som hittills varit på tapeten. Och det trots att de inte ens har euron.
Men de har tydligen helt sonika bestämt att strunta i stabilitetspaktens mål om högst 3 procents budgetunderskott. Och ingen verkar våga säga åt dem, för de hör ju till de tunga länderna i EU. Det var ju likadant med Tyskland för en del år sen. Det är bara de fattigaste som måste betala böter (som om inte underskottet räckte). Det är m a o som överallt annars här i världen, de rikaste kan snika sig undan, men de fattiga får stå sitt kast.
Men de ekonomiska problemen dominerar alltmer EU. Man har tagit in länder som egentligen inte klarar kraven, i ivern att få med så många som möjligt i sitt imperium.
Jag hoppas på mera utvidgning (vilket för övrigt är Sveriges linje). Plocka in Turkiet och Ukraina m fl och hela EU-projektet kommer att implodera. Man kanske inte ska glädja sig alltför mycket åt en sådan utveckling dock, för den kommer förmodligen att drabba de sämst ställda människorna mest. Det gör ont när imperier brister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar