lördag 20 mars 2010

Sexköpare medbrottslingar till människohandlare

När man läser Paulinas berättelse om att vara sexslav i dagens Aftonblad får man verkligen lust att stödja Beatrice Asks idé om särskilda "skamkuvert" till sexköparna.
Tyvärr hör sådana metoder inte hemma i ett demokratiskt samhälle och det är pinsamt av en justitieminister att ens yttra dessa ord. Beatrice Ask visar ständigt hur okunnig hon är i juridiska spörsmål.
Men hur ska man komma åt sexköparna då? Det är trots allt de som håller sexslaveriet igång. Eftersom det verkar röra sig om "helt vanliga män" (är de verkligen det?)kanske man snarare borde stigmatisera dem i grupp för att inte göra våld på lagen. Peka ut denna grupp offentligt som omänskliga och sjuka (de är ju faktiskt det om de kan förgripa sig på en annan människa på det sätt Paulina berättar). Och så kan man hoppas att polisen sätter in mer resurser mot den här typen av brott. Väldigt mycket av prostitutionen bygger på människohandel, vilket i sin tur är ett mycket allvarligt brott. Så inte bara själva sexköpet är illegalt, man är också en medbrottsling till människohandlarna. (Fast när det gäller polisen blir man ju alltmer desillusionerad med tanke på den höga polischef som nu är misstänkt för allvarlig sexbrottslighet).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar