tisdag 24 maj 2011

Kungen är komprometterad

Det tjatas om att kungen ska uttala sig om sina famösa besök på olika klubbar och om han kände till kontakterna med kriminella som hans vän(ner) haft.
Han har redan erkänt att han deltagit i diverse kafferep av tvivelaktig karaktär och han har förnekat kännedom om kriminella kontakter (fast det verkar som om han besökt klubbar ägda av sådana). Han är redan komprometterad. Bloggaren Röda berget gör en utmärkt analys av läget. Kungen har inte förstått sin roll.
Efter nästan 40 år på tronen framstår han ofta som lite tafflig vid officiella framträdanden och värre, ointresserad i sammanhang där det sägs att han gör sina viktigaste insatser (det har tillräckligt många vittnat om, inte minst inom näringslivet). Vi kan inte ha en kung som mer och mer framstår som en driftkucku. Drottningens roll har i mycket bestått i att vara krishanterare. Men i den senaste krisen är hon maktlös och man kan inte förvänta sig hur mycket lojalitet som helst från någon som får en oförtjänt martyrgloria.
Det finns bara en väg ut ur detta och det är att avgå. Drevet har börjat så smått och snart kan han bli lovligt byte. Fast det kanske är bra att han sitter kvar. En vanärad kung gör slut på monarkin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar