lördag 7 juni 2014

Alliansens bostadsförslag gynnar de gynnade

Stefan Attefall förnekar sig aldrig. Hans senaste lösning på bostadskrisen har nu antagits av riksdagen - stora friggebodar utan bygglov för permanentboende på folks tomter. Ännu ett sätt för redan besuttna att ytterligare berika sig. Precis som fallet med att det skulle bli lättare att hyra ut i andra hand. Därmed har andrahandshyrorna rusat i höjden och ungdomar får svårt att ha råd med ens det.
Idag fanns en debattartikel i DN av några anställda i Riksbanken som låtit Novus ställa frågor om ett antal alliansreformer. En fråga löd: Anser du att Sverige ska införa marknadsanpassade bostadshyror?
Drygt hälften svarade ja, men en femtedel svarade vet ej. Men man kan också tänka sig att många som förtvivlar över bostadsbristen är beredda att svara ja till vad som helst bara det blir fler bostäder. Men just marknadshyror har aldrig påverkat bostadsbyggandet visar erfarenheten i andra länder. Endast hyrorna har blivit högre, vilket knappast är något att eftersträva för unga bostadssökande.
Kan det finnas någon som bor i hyresrätt som kan förorda marknadshyror?

4 kommentarer:

 1. Som sagt, blir det Marknadshyror så blir de som bor i Hyresrätter i Förorterna och över allt annars också, hårt drabbade. I så fall måste Taket till Bostadsbidrag höjas rejält, eftersom det finns massor av människor som lever på Marginalerna, existensminimum. Existensminimum är idag, som Socialförvaltningen i Stockholm tillämpar, c.a 3800 kr och månad, efter att Hyra och El är betalda. 3800 kr som skall räcka till mat , kläder, ja allt som ingår i ett Hushåll, det enda som man kanske får hjälp med från Soc är Akut Tandvård, t.ex dra ut en tand eller laga en Tand provisoriskt...!
  Att så många svarade ja till Marknadshyror, låter som ett dåligt skämt...!?

  Tarmo Lindholm

  SvaraRadera
 2. Ja, verkligen. De som väljer att införa marknadshyror måste också lägga in ökade bostadsbidrag i sin budget.

  SvaraRadera
 3. Om man studerar de positiva debattörer som synts och hörts ang marknadshyror så är den absoluta majoriteten själva boende i... bostadsrätter och egna hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de borde inte delta i den här diskussionen.

   Radera