måndag 30 juni 2014

Visioner utan handlingsplan och KD-cynism i Almedalen

Nu har två partiledare talat i Almedalen. Vi har hört två konkreta förslag. Sossarna vill minska barngrupperna i förskolan. Ja, det är vällovligt, men det är också ett alliansförslag. I övrigt beskrev Löfven hur han tänker sig ett framtida Sverige. Många fina ord. Förmodligen har han plankat Juholts bejublade tal för två år sen. Om man gått vidare från det till konkreta förslag kanske trovärdigheten ökat. Det är för sent att komma med visioner nu. Nu är det dags att höra hur de ska förverkligas. Det är ju val om knappt tre månader för sjutton.
I jämförelse med detta gjorde dock Göran Hägglund en totalt slät figur. KDs stora förslag är att alla över 85 år ska ha rätt till ett äldreboende. Tala om slag i luften. Först måste man alltså ha passerat medellivslängden för att ens komma ifråga. Alliansen har ju sett till att över 8000 platser försvunnit i äldreboenden. Deras signal har istället varit att "när du inte jobbar längre är du ointressant för samhället och ska du ha något får du betala mer i skatt". Där är nog sossarnas förslag om sänkt skatt för pensionärer betydligt mer förmånligt för de äldre. Om de får mer kvar av pensionen kanske de har råd att betala sina mediciner och därmed leva längre.
Ett totalt cyniskt förslag från KD med andra ord. Det ska bli spännande att se vad de övriga har att komma med.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blogger fattar långsamt, du hade skickat samma två gånger.

   Radera
 2. KD gjorde ett likadant utspel 2006, och vad hände..?
  http://alliansfrittsverige.nu/aktuellt/2014/06/2006-lovade-kd-fler-platser-pa-aldreboende-nu-gor-de-samma-sak-igen

  T Lindholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hoppas att väljarnas minne är kort.
   Det är ju pinsamt att upprört stå och tala om att äldre som behöver boende inte får det, när man själv lovat det för åtta år sedan, och inte åstadkommit det under den perioden.
   Finanskrisen ropar Borg, Men då vore det ju ärligare att säga det i samband med att man förnyar löftet.
   Att statistiken sen visar att de som till sist får boende dör inom några månader visar hur illa det är ställt.

   Radera