onsdag 11 juni 2014

Nu tar moderaterna avstånd från sin politk

Nu börjar moderaterna ta avstånd från sin egen politik. Klart att Fas 3 inte är bra, säger Anders Borg och skaparen, Sven-Otto Littorin, tycker inte det blev som han tänkt.
Blev det inte som moderaterna tänkt? Trodde verkligen Borg & co på den urgamla "trickle down-effekten" (att ökat välstånd för de rika också så småningom sipprar ner till de fattiga)som inte ens fungerade under sin första lansering på 50-talet. Fast RUT kanske är ett sånt exempel. Välbeställda använder städtjänster i högre grad och det skapar några låglönejobb (fast alla ska vara med och betala förstås, så då sipprar en del tillbaka igen).
Eller har moderaterna nu upptäckt att svenska folket faktiskt inte gillar Fas 3, privatiseringar och riskkapitalister i den offentliga sektorn? Oj då, hur ska vi ta oss ur det här med ansiktet i behåll? Lite diskreta avståndstaganden från de värsta avarterna som Fas 3. `Hur långt måste vi gå?´
Endast centern klampar på som förut. Men så ser opinionssiffrorna ut därefter också.
Inte ens en av få vettiga centerpartister, Kent Johansson EU-parlamentariker, fick vara kvar i EU där han faktiskt gjort en del nytta. Istället kryssas Stureplansnissen Fredrik Federley in. Det är nog dags för centern att ta en timeout. Låt oss hoppas de får det efter valet.

1 kommentar:

  1. En relation med kapitalet är som en relation med ett barn. Där de agerar enligt följande:

    Allt ditt är mitt och allt mitt är....MITT!

    SvaraRadera