fredag 13 juni 2014

Världens räddaste folk

Dags att lämna tillbaka fredspriset Obama! Ingenting kommer att bli bättre av att på nytt bomba Irak. "Utvecklingen i Irak hotar USA", säger Obama (låter otroligt välbekant). Ja, risken för terrordåd i USA kanske ökar, så man måste bli än mer repressiv mot alla i landet som har minsta likhet med folk från Mellanöstern. Men de som framför allt är hotade av en sådan utveckling är ju de civila irakier som ännu inte lyckats fly någon annanstans (och det blir allt svårare).
Om två år är det presidentval igen. Om Obama, som ändå hade ett så folkligt stöd, inte lyckas undvika att kasta bomber (det gör han ju redan i Pakistan), finns det åter risk för en republikan av tvivelaktig karaktär att vinna. Och i ett nytt krig, kommer många amerikaner inte att våga satsa på Hillary Clinton (vad nu hon står för).
För amerikanerna är världens räddaste folk.

1 kommentar:

  1. Jemen, glöm inte Jemen! Det är förvisso lätt gjort eftersom svensk media utgör en mur av tystnad för allt otrevligt som USA, EU och Sverige gör. Låtsas som det regnar är strategin för världens mest fogliga media.

    SvaraRadera