måndag 21 juli 2014

En gång tyckte vi motstånd mot ockupation var rätt

Situationen i Gaza blir allt värre. Ändå börjar alla internationella kommentarer med att Israel har rätt att försvara sig.
Israel är en ockupationsmakt. Vad tyckte vi om motståndsrörelserna under andra världskriget? Tyckte vi inte att de ockuperade länderna, Norge, Danmark, Frankrike m fl hade rätt att kämpa mot ockupationsmakten? Vi tyckte det t o m rätt nyligen, när de afrikanska länderna kämpade mot apartheidsystem som förtryckte merparten av befolkningnen.
SÅ varför ska det vara så svårt att erkänna att palestinierna har rätt att bekämpa ockupationsmakten?

3 kommentarer:


 1. Här är ett par Citat från Obamas tal, som jag tog mig friheten att Kopiera från Sven Tycker.
  Helt enkelt Klockrent…!

  ””Våra hjärtan är krossade, eftersom så många vackra människors liv har gått till spillo. De dödades så snabbt. Våra tankar går till deras familjer”.
  - ”Vi vet också att Ryssland har stort inflytande över separatisterna”.
  - ”Jag hoppas att vi kan lösa det här på ett diplomatiskt sätt. Fortsätter Ryssland att stödja separatisterna kommer landet få betala ett högt pris”.

  Men, man skulle kunna byta ut några namn på några ställen och placera citaten i en annan konflikt. Varför inte låta det låta så här:

  - ”Våra hjärtan är krossade, eftersom så många vackra människors liv har gått till spillo. De dödades så snabbt. Våra tankar går till deras familjer”.
  - ”Vi vet också att USA har stort inflytande över Israel”.
  - ”Jag hoppas att vi kan lösa det här på ett diplomatiskt sätt. Fortsätter USA att stödja Israel kommer landet få betala ett högt pris”.

  T Lindholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr kommer vi aldrig att få höra dessa ord från Obama när det gäller Israel.

   Radera
 2. Det kommer dessvärre inte att ske.

  SvaraRadera