lördag 5 juli 2014

Vi har redan haft en revolution

Almedalsveckan går mot sitt slut. Av alliansen har vi fått veta att Sverige i princip kommer att gå under om de rödgröna får makten. Sverige kommer att förändras i grunden, det blir revolution. Så ungefär uttrycker sig Reinfeldt & co.
Men Sverige har redan genomgått en revolution. Vårt land ser idag helt annorlunda ut än 2006 då alliansen fick makten. Reinfeldt har genomfört sin revolution, där visionen i mycket är hämtad från hans bok "Det sovande folket". Han har slipat ner de värsta nyliberala förslagen. Inga problem för dem har ju centern istället stått för, särskilt sen Annie Lööf tillträdde.
Nu har vinden vänt och människor önskar andra reformer. Man har fått svart på vitt att skattesänkningar har ett pris - ett pris för alla i samhället. Det är det vi ser i vård, skola, omsorg, försvar och andra viktiga samhällsfunktioner.
Samtliga reformer som alliansen genomfört har gynnat dem som redan har. Bara för att ta det senaste exemplat. Vi fick just en rapport om att andrahandsuthyrningarna har ökat sen alliansen bestämde att man fick ta ut mer i hyra. Och det är vad uthyrarna har gjort. Än en gång gynnas uthyrarna och de som har tillräckligt med pengar för att betala en hög hyra. En de ökande kostnadernas spiral för dem med lägre inkomster. Och så ser det ut på de flesta områden.
Det är dags för något annat och bättre, som gynnar merparten av befolkningen. Och det är vänstern som står för det alternativet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar