söndag 10 augusti 2014

"Det sovande folket" räckte bara i fyra år

I Jan Guillous krönika i dagens AB läser han Reinfeldts "Det sovande folket" med stort nöje. Om man såg boken då de s k nya moderaterna bildades kunde man konstatera att här var ju moderaterna nya samhällsvision.
Reinfeldt skapade den, men utan Per Schlingmans skickliga nyspråk hade den aldrig kunnat genomföras. Med orwellsk skicklighet gjorde han svart till vitt. Och så väldigt många gick på det.
Och man förstår den hastighet med vilket olika reformer genomfördes. De hade ju aldrig trott på en mandatperiod till. Att folk skulle köpa budskapet på nytt. Kanske gjorde de det för att väldigt många tyckte att de fått lite mer pengar och RUT och ROT. Det tog lite mer än fyra år att se genomslaget för politiken tillräckligt tydligt och många har äntligen lyft blicken ur den egna plånboken.
Problemet för M är att de genomförde sin vision de fyra första åren, sen har de bara haft fler jobbskatteavdrag att komma med. Förutom förhastade förslag som de fått dra tillbaka. Är det regeringsduglighet?


2 kommentarer:

 1. Ja,och nu när pengarna är slut och inga fler Jobbskatteavdrag är att vänta, och locka Folket med, är Reinfeldt Regeringen körd...!
  Inga mer pengar i Plånboken,,,,inget nytt förtroende för Alliansen, så enkelt och så sorgligt...!

  T Lindholm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sorgligt vet jag inte, men jag hoppas du har rätt.

   Radera