lördag 2 augusti 2014

Israel verkar inte förstå att det är krig

Utvecklingen i Gaza blir allt sorgligare. Men Israel verkar inte förstå att det pågår ett krig.
En israelisk soldat har försvunnit. Då talar Israel om att han blivit kidnappad. I krig kidnappas inte soldater, de tillfångatas. Vilken överraskning det verkar vara för Israel att soldater dör eller tas tillfånga i ett krig.
Men för denna enda soldat tycker Israel att de har rätt att terrorbomba hela Gaza och urskiljningslöst beskjuta och bomba sjukhus óch skolor. De civila offren i Gaza talar sitt tydliga språk.
Idag skriver också ett antal personer som sysslar med folkrätt om Israels kollektivistiska bestraffning av hela Gazas befolkning. Israels agerande påminner om hur tyskarna agerade under ockupationen av Frankrike. Om motståndsrörelsen gjorde en attack, brukade tyskarna ta sig till närmsta by och skjuta alla invånarna.
Netanyahu och hans regering hör hemma i den Internationella domstolen i Haag. Det gör också de av Hamas ledare som placerar vapen i civila byggnader. Det strider också mot folkrätten.
Och USA talar om vikten av fred och vapenvila, samtidigt som de fyller på Israels vapenförråd. Hur kan man tro att de kan medla i denna konflikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar