tisdag 12 augusti 2014

Vi har inte råd med Feministiskt Initiativ

Nu ska jag svära i kyrkan. Men i det samhälle vi nu har fått, har vi inte råd med någon allmän välvillig feminism.
Vi behöver en stark vänster som verkligen kan vara motvikt mot alliansen, men också mot en velig socialdemokrati och en vägg mot SD. Då kan vänstern inte splittras i flera alternativ.
Om det verkligen vore så att FI fick kanske 5 procents stöd, fine, då skulle jag med glädje också välkomna dem in i riksdagen.
I den senaste mätningen fick de 2,9. Precis under spärren och precis i det läge då de "stjäl" röster från vänsterpartiet, som får en försvagad ställning, utan att få något igen.
För vad vill FI? Jag läste på deras hemsida, men hittade inte ett enda konkret förslag. Bara allmänna termer om vikten av jämställdhet, antirasism och mänskliga rättigheter, som vem som helst kan skriva under på. Det gör just nu samtliga partier i valet (t o m Åkesson talar om jämställdhet).
Vänsterpartiet står för en konkret feministisk politik. Man vill införa sex timmars arbetsdag, få bort timanställningar och eviga vikariat, delad föräldraförsäkring m m.
I detta val är det livsviktigt att få bort alliansen. I det här läget är det därför säkrare med en röst på Vänsterpartiet, än allmän välvilja under begreppet feminism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar