fredag 28 november 2014

M glömmer huvudfrågan i eftervalsanalys

Moderaterna har gjort sin eftervalsanalys som de presenterade på DN Debatt idag. Deras slutsats är att M inte hade några bra svar vad gäller jobbfrågan eller för den delen välfärden. De har bara en styrka kvar, konstaterar de egna analytikerna, den om att M är bra på god ekonomi.
Det intressanta är att, åtminstone inte i debattartikeln, det nämns ett enda ord om moderaternas paradgren - skattesänkningar. Det har ju trots allt varit moderaternas fokus i åtta år och något som de faktiskt lyckats utmärkt med. Men väljarna har upptäckt konsekvenserna av dessa skattesänkningar som främst gynnat de rikaste (trots att resterna av alliansen fortsätter hävda att de gällde låg- och medelinkomsttagare).
Bidrag har varit alliansens svar på jobbfrågan. Bidrag till företagen alltså. Tyvärr har det inte lett till fler jobb, däremot fler avregleringar och urholkning av arbetsrätt m m.
I debattartikeln fortsätter man att hävda moderaternas trovärdighet vad gäller svensk ekonomi. Men som vanligt efter ett borgerligt regeringsinnehav, är "ladorna tomma" som Magdalena Andersson uttrycker det. Det ger faktiskt underkänt åt moderaterna även på det ekonomiska området. Inte ens Schlingman kommer att lyckas bortförklara det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar