måndag 10 november 2014

Sossarna riskerar svekdebatt

Många kommuner kommer nu att styras av blocköverskridande koalitioner. Allt för att hindra SD påstår man. Men det finns nog krassare skäl än så. Att vara vid maktens grytor är i sig så lockande att många gärna säljer sin själ - om de nu haft någon. JAg tror att många, särskilt s k socialdemokrater, går in i detta parti för att göra karriär snarare än att driva någon slags politik. De är ju numera lika veliga som folkpartisterna påstods vara förr.
Och en del är med för att kunna gynna sina egna intressen (och det gäller inte bara socialdemokrater), det ser man ju på alla partigängare som äger aktier och sitter i styrelser för olika företag inom vård, skola och omsorg.
Men vad säger de väljare som röstat på socialdemokraterna för att få en förändring? De sitter nu med Svarte Petter, när de upptäcker att sossarna kan tänkas samregera med t o m moderater i vissa kommuner. Borgarna behöver inte oroa sig lika mycket, för de vet att en blocköverskridande koalition kommer att driva borgerlig politik.
Detta agerande från sossarnas sida lär väl snart ge utslag i opinionsmätningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar